Nieuws


Het spreekwoord "eerst de paal slaan" wordt gebruikt om aan te geven dat je bij de start van een project of onderneming eerst een stevige basis moet leggen. Het suggereert dat het belangrijk is om de fundamenten goed te leggen voordat je verder gaat met andere aspecten van het project.

Een solide basis is van groot belang voor het succes van ieder project. De basis van Gezondheidscentrum Nuenen is nu echt gelegd, zo’n jaar of tien na de eerste plannen is de bouw gestart en begin 2025 opent het de deuren.

Tot die tijd zal Van der Schoot architecten de bouw begeleiden. Het begeleiden van de bouw is cruciaal om ervoor te zorgen dat het bouwproject succesvol wordt afgerond, binnen de gestelde tijd en binnen het budget, en voldoet aan de vereiste kwaliteitsnormen. Het vereist een goede coördinatie, technische kennis en communicatieve vaardigheden.

 

De komende tijd zullen wij de vorderingen van de bouw met u delen.

Bent u op zoek naar een betrouwbare en deskundige architect, dan bent u bij Van der Schoot Architecten aan het juiste adres. 

Wij zijn een erkend BNA-bureau. (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) 

Wat betekent dat? Dat betekent dat wij voldoen aan de gedragscode Verantwoordelijkheid, Integriteit & Professionaliteit en dat wij werken op basis van deze verenigingsgedragscode

U kunt rekenen op een eerlijke, transparante en vakkundige dienstverlening van ons bureau. Wij staan voor kwaliteit en zijn een deskundig partner voor uw project. Zo doen wij dit al jaren en dat is voor ons logisch en vanzelfsprekend.

Wij zijn er trots op dat we al jaren een erkend BNA bureau zijn!

Wilt u meer lezen over de kwaliteiten waar een erkend BNA bureau aan moet voldoen, kijk dan op de website van BNA.

Wij zijn druk bezig met de uitwerking van de nieuwbouw van een tandartsenpraktijk in Berghem. Het definitief ontwerp is een opvallend ontwerp geworden met een onderscheidende vliesgevel. We overleggen met verschillende adviseurs. Dit overleg is cruciaal om een goed doordacht en functioneel ontwerp te realiseren dat voldoet aan de behoeften van de tandartspraktijk en haar patiënten.
Binnenkort zal de vergunningprocedure afgerond worden. Op het moment ligt het ontwerp bij verschillende aannemers voor prijsopgaven en selectie van een geschikte partij voor de bouw. Na de selectie van een aannemer begint de feitelijke bouw van de praktijk. Deze zullen wij ook begeleiden, maar daarover later meer!

Van der Schoot Architecten is bezig met de integrale aanpak van de restauratie en verduurzaming van een monumentaal rietgedekt landhuis op landgoed De Braak te Paterswolde.

Het landhuis is een Rijksmonument en aan ons is gevraagd of (ver)duurzaamheidsmaatregelen in combinatie met een totaal vernieuwing aan de binnenzijde door te voeren ten behoeve van de verbetering van het wooncomfort en de langdurige instandhouding van het Rijksmonument te waarborgen.

Wij hebben alles inhoudelijk begeleid in overleg met de monumentencommissie, natuurmonumenten en de gemeente.
Hiervoor is inmiddels de omgevingsvergunning ingediend bij gemeente Tynaarlo. Een eerste reactie van gemeente Tynaarlo op de ingediende stukken namens de monumentencommissie ‘De commissie uit haar waardering voor de zorgvuldige omgang met het monument’.

Visuele voorstellingen en visualisaties zijn geweldige tools tijdens het ontwerpproces. Ze helpen niet alleen bij het verhelderen van ideeën voor de opdrachtgever, maar ook bij het voorkomen van misverstanden en het bieden van een beter begrip van hoe het uiteindelijke ontwerp eruit zal zien.

Door middel van 3D-visualisaties, moodboards, plattegronden en zelfs virtuele rondleidingen met VR bril kunnen we onze opdrachtgevers een veel beter beeld geven van het voorgestelde ontwerp.

Dit stelt hen in staat om feedback te geven, eventuele wijzigingen aan te vragen en een gevoel te krijgen van hoe de ruimte eruit zal zien en functioneren voordat de daadwerkelijke bouw begint.

Het ontwerpen van dierenartsenpraktijken is een specifiek gebied binnen architectuur en interieurontwerp dat vaak wordt uitgevoerd door professionals in die branches. Deze praktijken vereisen speciale overwegingen vanwege de unieke behoeften van dieren, eigenaren en het personeel dat in de praktijk werkt.

Wij zijn zo’n architectenbureau, wij hebben inmiddels al meerdere dierenartsenpraktijken gerealiseerd samen met onze opdrachtgevers.

Wij zullen met verschillende factoren rekening houden, waaronder:

·        Indeling en functionaliteit: De ruimte moet zo worden ontworpen dat het gemakkelijk is voor dieren om te bewegen en voor eigenaren om hen te begeleiden. Er moeten aparte ruimtes zijn voor verschillende soorten dieren (bijvoorbeeld aparte wachtruimtes voor katten en honden).

·        Hygiëne: Schoonmaak en hygiëne zijn essentieel in een dierenartsenpraktijk. Materialen en oppervlakken moeten gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen het gebruik van desinfectiemiddelen.

·        Comfort en veiligheid: Dieren moeten zich op hun gemak voelen in de omgeving. Dit kan onder meer inhouden dat er rustige wachtruimtes worden gecreëerd, goede ventilatie en geluidsisolatie worden toegepast en veilige ruimtes voor behandelingen worden ontworpen.

·        Praktijkworkflows: Het ontwerp moet de efficiëntie van de praktijkworkflow ondersteunen, inclusief de lay-out van behandelkamers, operatiekamers en andere werkgebieden.

·        Technologie-integratie: Ruimte moet worden voorzien voor medische apparatuur en technologie die vaak in dierenartsenpraktijken worden gebruikt.

Door onze ervaring met het ontwerpen van dierenartsenpraktijken, zullen wij een praktijk ontwerpen die die niet alleen functioneel is, maar ook aansluit bij de visie en het doel van de dierenarts en een comfortabele omgeving biedt voor zowel dieren als eigenaren.

Het is verstandig om een architect te kiezen die ervaring heeft met het ontwerpen van dierenartsenpraktijken of vergelijkbare gespecialiseerde medische ruimtes, omdat zij beter in staat zijn om aan de specifieke eisen en uitdagingen te voldoen die bij deze bijzondere omgeving horen.

Wij zijn druk bezig met het uitwerken van de plannen voor de nieuwbouw van een gezondheidscentrum in de provincie Zeeland. In het gezondheidscentrum komen een apotheekhoudende huisartspraktijk en een tandartspraktijk. De Welstandscommissie heeft haar akkoord gegeven op het door ons gemaakte ontwerp.

In het plan zijn de volgende disciplines opgenomen:

  • Tandartsen - 5 behandelkamers
  • Huisartsen - 3 spreekkamers
  • Praktijkondersteuners - 2 spreekkamers
  • Apotheek met uitgifte automaat

Onder andere in opdracht van Woningcorporatie Zayaz, in samenwerking met bouwbedrijf Van Wijnen, realiseren wij al meerdere jaren woningsplitsingen met diverse types woningen. Dit kan een goede bijdrage leveren aan de opgave om het woningtekort op te lossen. Op dit moment is er een groeiende vraag in het aantal woningen voor eenpersoonshuishoudens.  Woningsplitsing is een van de oplossingen die kunnen bijdragen aan de uitdaging waar we voor staan. De woningen worden aangepast en gerenoveerd op een duurzame manier. Voor deze trajecten realiseren wij de bouwkundige opname, alle benodigd tekenwerk, aanvraag en coördinatie van de benodigde vergunningen en verhuur- en revisietekeningen. Tevens verrichten wij technische ondersteuning tijdens de bouw en oplevering.