Eindhoven - Villa


Op een prachtige locatie gelegen in de uitbreidingswijk Puttense Dreef in het zuidoosten van Eindhoven is een mooi vrijstaand woonhuis tot stand gekomen. Het woonhuis ligt op de overgang van het stedelijke gebied naar het landelijke gebied.

In het ontwerp hebben we rekening moeten houden met een aantal voorwaardes voortkomend uit het bestemmingsplan. Dit betekende dat we de goothoogte en nokhoogte moesten afstemmen op de omliggende bebouwing.

Deze familiewoning is zo vormgegeven dat op de begane grond een ruime woonkeuken en woonkamer is ontstaan. Vanuit deze woonkeuken, voorzien van grote glaspartijen, ontstaat een prachtig uitzicht op de diepe tuin met aangrenzend de bosrand van het landelijke achter gebied.

In het aanbouwgedeelte is een werkkamer gerealiseerd met een zogenaamd bloemenraam in de gevel, dat uitzicht biedt op straatzijde.

Op de verdieping zijn alle slaapvertrekken gelegen voor het gezin met twee kinderen. Een masterbedroom met een ‘en suite’ badkamer en garderobe en twee slaapkamers voor de kinderen met een eigen badkamer.

Het woonhuis is in de basis opgetrokken uit een licht gemêleerde bruine baksteen, afgewisseld met een middenvlak van hout en aluminium kozijnen. Het dakvlak is omkaderd met witte boeiboorden en aan

de voorzijde een antraciet vlak gedetailleerde dakkapel die opgaat in het dakvlak.