Uitvoering verbouwing en verduurzaming van huisartsenpraktijk Het Doktershuis te Didam


We zijn druk bezig met het realiseren van een totale opfrissing en verduurzaming van huisartsenpraktijk Doktershuis te Didam.

Wij hebben eind jaren negentig deze praktijk gebouwd voor de huisartsen destijds. Inmiddels is de praktijk overgenomen door Karlijn Marissink en Nikki Regtering.

Hoewel de praktijk technisch nog netjes is, is deze met de huidige manier van werken niet meer toereikend. Er is veel veranderd in de periode tot nu, waardoor ook de duurzaamheid en installaties niet meer van deze tijd zijn.

Met enthousiasme hebben de dames ons bureau benaderd, en zijn we aan de slag gegaan. Het oude dossier hadden we uiteraard nog in ons archief.

De indeling van de praktijk wordt zowel op de begane grond als op de verdieping gewijzigd. Er wordt een extra kamer gecreëerd, en de assistentes krijgen een eigen behandelkamer.
Samen met de opdrachtgevers is gekeken hoe de indeling aangepast kon worden naar de wensen van de opdrachtgever. Ruwbouw, afbouw en interieur zijn geheel uitgefaseerd over 3 verschillende fases opdat de praktijk kan blijven functioneren tijdens de werkzaamheden. De aannemer werkt van boven naar beneden en is dus gestart op de verdieping waar een extra spreekkamer gerealiseerd wordt.
Het pand wordt qua look- and feel geheel aangepast aan de huidige wensen van de dames. Op diverse plekken nemen we direct akoestische verbeteringen mee, in het interieurontwerp.

De nieuwe installatie wordt voorbereid op gasloos. In de nieuwe situatie zal er worden verwarmd en gekoeld met wandunits (VRF-systeem) (Variable Refrigerant Flow). Uiteraard komen er zonnepanelen. Waar we kunnen wordt er geïsoleerd in bestaand.

Voor de klant hebben wij het gehele traject verzorgd. Van ontwerp en interieurontwerp, bouwaanvraag, prijs- en contractvorming tot en met uitvoering aan toe. Overleg met gemeente, alle vergunningen, directievoering.